Koffie met Joost Verberk

Koffie met Joost Verberk

OVERSTAP NAAR IT RECRUITMENT

Joost is sinds januari 2018 werkzaam bij SHAERP. Vanuit een compleet andere branche maakte hij de overstap van toerisme via de zwembad branche naar IT recruitment. Een wereld van verschil, maar na een lastig begin, wist hij zijn draai te vinden. "In mijn voormalige functie was ik verantwoordelijk voor de telefonische verkoop van reizen. Hierbij had ik vaak contact met klanten en kon ik mijn contactuele vaardigheden al goed ontwikkelen. Voor sommige mensen blijft het telefonisch contact hebben met klanten toch lastig in het begin van hun carrière. Naarmate je vaker de telefoon gebruikt, merk je dat het je steeds makkelijker afgaat.’’

ALLE BEGIN IS MOEILIJK

Binnen het kleine, maar hechte team, destijds nog gevestigd in Utrecht, was het in het begin veel vallen en opstaan voor Joost. "Mijn collega's en ik zijn aan het begin super goed getraind door verschillende LinkedIn en sales cursussen en het doen van rollenspellen. Ook van Ruben en Ceyda pikte ik heel veel op.” Toch liep hij nog weleens tegen dichte deuren aan. "Qua intakes ging het gelijk goed, maar qua plaatsingen viel het toch enigszins tegen. Net als ik dacht de perfecte kandidaat te hebben voor een opdrachtgever, viel het kwartje helaas toch steeds de verkeerde kant op met de finish in zicht. Wanneer je met mensen te maken hebt, dan spelen factoren, waar je zelf als recruiter niet altijd vat op hebt, ook een rol. Dat maakt het werk ook weer uitdagend en mooi. Zeker als de kandidaat en opdrachtgever tevreden zijn. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen met mij en begeleid ik nu zelf nieuwe collega’s daar waar nodig.”

"Wij willen met SHAERP de kwaliteit van onze dienstverlening continue verbeteren. Voor onze klanten, maar uiteraard ook voor de meer dan 200 IT professionals die werkzaam zijn voor ons.”

DIENSTVERLENING

Joost heeft met veel doorzettingsvermogen uiteindelijk een breed netwerk met IT professionals op weten te bouwen. Hij heeft hier de afgelopen jaren mooie successen mee weten te behalen en vindt het nu tijd voor de volgende stap. "Wij willen met SHAERP de kwaliteit van onze dienstverlening continue verbeteren. Voor onze klanten, maar uiteraard ook voor de meer dan 200 IT professionals die werkzaam zijn voor ons.” Dit is vanaf een bureaustoel uiteraard niet mogelijk en vanaf heden zal Joost in de rol van Candidate&business development manager, deze verantwoordelijkheid op zich nemen. "Door regelmatig bij onze professionals en opdrachtgevers op bezoek te gaan, hoop ik sneller eventuele problemen en mogelijkheden te signaleren. Ook hoop ik op deze manier een verlengstuk te kunnen zijn van onze binnendienst.”

Joost komt graag eens bijkletsen onder het genot van een kop koffie.
Je kunt hem bereiken via: Joost@shaerp.nl of 06-13 98 34 45

joost-website-2.jpg